Dołącz do HYPIXEL.PL (połączony serwer MCSURVI + MINEFOX + MINESERVER)!

Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Login/Adres e-mail:

Hasło

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
» Użytkownicy: 18,387
» Najnowszy użytkownik: izgvka
» Wątków na forum: 19,815
» Postów na forum: 93,493

Pełne statystyki

Użytkownicy online
Aktualnie jest 499 użytkowników online.
» 0 Użytkownik(ów) | 496 Gość(i)
Applebot, Bing, Google

Ostatnie wątki
llkt
Kowal Kości

Forum: Serwery Survival / EasyHardcore
Ostatni post: llkt
06-10-2021, 05:28 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 1,909
niepokonan1919
Zamknięcie Serwera McSurv...

Forum: Ogłoszenia
Ostatni post: niepokonan1919
20-08-2021, 01:19 PM
» Odpowiedzi: 18
» Wyświetleń: 73,342
Kiciek37
Dom seniora

Forum: KOSZ
Ostatni post: Kiciek37
08-06-2021, 11:53 AM
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 8,626
Kiciek37
Shazikx

Forum: Archiwum
06-06-2021, 02:53 PM
» Wyświetleń: 8,318
_Quinlann_
Propozycja [KitPvP]

Forum: Serwery PVP
Ostatni post: _Quinlann_
05-06-2021, 11:48 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 1,827
Kiciek37
problem z wpłata psc na p...

Forum: Problemy
04-06-2021, 08:30 AM
» Wyświetleń: 2,258
Kiciek37
propozycje na dodanie/zmn...

Forum: Serwery Survival / EasyHardcore
03-06-2021, 10:15 PM
» Wyświetleń: 1,702
Kiciek37
Zdrowa karma dla psa

02-06-2021, 07:30 PM
» Wyświetleń: 1,819
Kiciek37
Skarga

Forum: Archiwum
18-05-2021, 10:31 AM
» Wyświetleń: 1,832
Kiciek37
Skarga

18-05-2021, 10:01 AM
» Wyświetleń: 1,692

Skarga _szumielxd_
Napisane przez: navisGO - 27-03-2018, 03:28 PM - Forum: Archiwum - Odpowiedzi (2)

1.Twój Nick: masterSystem32

2.Nick oskarżonego: _szumielxd_

3.Powód: Aimbot skorpiona + killaura

4.Tryb, na którym się to wydarzyło: Anihilacja

5.Data i Godzina: 2018-03-27 17:30

6.Krótki Opis Sytuacji: Grałem pilnowałem kamienia nagle byl _szumielxd_ zabijał mnie i miał killaure. Potem byłem za ściana i mnie przeciągnął skorpionem do konca swiata, przeciągnął mnie 12 razy w 2 sekundy.

7.Dowód Winy: http://www37.zippyshare.com/v/4jSLO1wv/file.html

Wydrukuj tę wiadomość

Przywrócenie komendy /kill
Napisane przez: szumiel - 27-03-2018, 01:31 PM - Forum: Anihilacja - Odpowiedzi (4)

Witam
Mój nick to _szumielxd_ i proszę o przywrócenie na trybie Annihilacja komendy /kill. Była ona bardzo pomocna i nikt na nią nie narzekał. Niestety po zmianie silnika na 1.8+ tej komendy już nie ma. Wielu gracz za nią tęski. A dlaczego? Po pierwsze gdy tobie nieszczą nexa lub widzisz, że ktoś biegnie do twojej bazy ale wiesz ze go nie dogonisz bo jest daleko, to musisz się udusić w wodzie lub biec do końca mapy, aby za nią skoczyć, Obydwie czynności trwają tak długo, że przeciwnik spokojnie zdąży ci zniszczyć sporą część nexusa. Pewnie powiedzie, że dlatego jest drużyna, aby byl podział pracy, jedni atakują, a inni bronią. Otóż po aktualizacji na Annihilacji gra średnio 5 osób. Nie dużo. Poza tym gra to ma być rozrywka, a nie afczenie w nexusie i go pilnowanie. A teraz drugi powód. W pewnym wątku napisałem już o tym ale dość niejasno więc mogliście nie zrozumieć. Nagrałem więc po prostu film.
https://youtu.be/Mhnq-k8PcsA
Gracz nie ma czasu żeby się ruszyć po śmierci, bo w czasie gdy spada za mapę, to mi się ładuję umiejętność skorpiona. Gracz znudzony w końcu idzie grać na innym serwerze. Gdyby była komenda /kill to wystarczyłoby ją wpisać podczas spadania i gracz mógłby mnie zabić, gdyż nie miałbym jeszcze tej umiejętności.

Wydrukuj tę wiadomość

Propozycje rozwojowe SkyBlock 2.0
Napisane przez: RickyRich - 27-03-2018, 09:27 AM - Forum: KOSZ - Odpowiedzi (3)

Witam,

Chciałbym zaproponować wprowadzenie kilku małych zmian, dodanie paru nowych rzeczy oraz zgłosić bugi jakie napotkałem grając na tym serwerze.

Może zacznę od tego najgorszego czyli bugów, do tej pory napotkałem ich kilka:
- Bug polegający na nieśmiertelności (zbugowanym pasku hp) Wither'a na niektórych wersjach MC
- Niedziałające enchant'y chociażby Fire Aspect który to zwyczajnie nic nie daje
- Enchant zamiast "zjadać" 3lvle i lapis zjada 30 poziomów a lapis'u nie rusza (prawdopodobnie tylko niektóre wersje MC dostępne do używania na serwerze)
- Odświeżanie kopalni dla zwykłych graczy (możliwe że tylko w moim przypadku) nie zostaje przeniesiony na górę kopalni lecz "uduszony" przez respawn bloków stone'a gdzie w "kopalniavip" się to nie zdarzyło ani razu
- Czasami nagrodą z tajemniczych skrzyń jest zupełnie nic (możliwe że % na dostanie niczego jest nakładany odgórnie lecz nie mam pewności)

Następnie chciałbym zaproponować zmiany dotyczące ekonomii serwera, a dokładniej sklepów NPC. Głównym problemem związanym z tym tematem jest brak balansu w cenach, sprzedaż 64diamentów daje 80$ gdzie kupno 1 to juz 400$, takich przypadków jest mnóstwo. Dodatkowo dobrą rzeczą byłoby dodanie większej ilości przedmiotów które można sprzedawać, przykładowo grzyby, kaktusy czy lapis. Praktycznie to samo tyczy się zakupu item'ów brakuje chociażby bloku grzybni (o którym mowa na "/warp tutorial") nad cenami nie chce się tutaj rozwijać gdyż praktycznie wszystkie (moim zdaniem) wymagają balansu podam tylko przykład diamentowej zbroi która kosztuje 2000$ gdzie za 64 diamenty dostajemy 80$.

Kolejna zmianą dość istotną jest zmiana respawn'u kopalni w netherze. Aktualnie dzieje się to co 24h co nie jest złym rozwiązaniem lecz godzina 5rano jest złym czasem. Dzień w dzień staram się coś tam wykopać lecz jest to tak poranna godzina że zawsze nic już nie ma nawet o tej 10-tej. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć robi to ciągle jedna osoba która zwyczajnie czeka na respawn o tej 5-tej (gdzie ludzie śpią lub szykują się do pracy, szkoły). Tworzenie takiej "rare" kopalni jest świetnym pomysłem lecz samo jej regenerowanie powinno być o ogólnodostępnej godzinie gdzie większa ilość graczy ma szanse się tam dostać na czas - przykładowo 17-19.

Kolejnym tematem który zniechęca dużą ilość nowych graczy jest brak możliwości pisania aż do wykopania 1000bloków, domyślam się że chodzi tutaj o boty, ludzi którzy reklamują inne serwery. Chciałbym tylko poinformować że reklamy są w dalszym ciągu na porządku dziennym, spam'ią na /msg ile się tylko da, a część nowych osób chcąc zadać jakieś pytanie nie ma takiej możliwości. Proponowałbym zdjęcie tej blokady kompletnie lub przynajmniej nałożenie (łacznie z /msg) do czasu utworzenia wyspy, osoba która wchodzi tylko na sekundę aby coś zareklamować nie będzie nawet się orientowała dlaczego nie może nic napisać.

Ostatnim punktem lecz wcale nie mniej ważnym jest dodanie kilku rzeczy. Chodzi mi tutaj głownie o większą ilość proszków do spawner'ów takich jak chociażby Pigman,enderman czy Ghast, dzięki temu gracze mają więcej do roboty (kolejne farmy), rozumiem ze usunięcie możliwości sprzedaży item'ów ze skrzyń poprzez znaki została usunięta z powodu tak zwanych "profit shopów" czy jednak nie lepszym rozwiązaniem jest zwyczajne ograniczenie możliwości użytkowania owych znaków do właściciela (graczy) danej wyspy ? Zapewne jest to bardziej czasochłonne jeśli chodzi o modyfikowanie kodu plugin'u ale myślę że nie jest to na tyle trudne aby było niewykonalne. Brakuje także informacji o tak zwanych "Bogach" czy "Gigantach", gdyby nie gracze z serwera, nigdy nie dowiedziałbym się że coś takiego w ogóle istnieje, proponuje zamieszczenie jakiejś informacji u npc NEMESIS gdzie można zdobyć przedmioty potrzebne do zadania. Utworzenie "end'u" czegoś w stylu "/warp nether" czy chociażby "/warp krypta" też nie wydaje się głupim pomysłem, można by tam zrobić kopalnie znajdujących się w endzie bloków, czy jakakolwiek możliwość zdobycia "shulker box'ów" w co akurat wątpię gdyż zakres serwera sięga wersji 1.7 gdzie shulker'y dodano stosunkowo niedawno.

Wydrukuj tę wiadomość

[UNBAN]
Napisane przez: Michcio99999 - 26-03-2018, 06:14 PM - Forum: Archiwum - Odpowiedzi (2)

[b]Nazwa użytkownika zbanowanego:[Michcio99999]
[b]Data i godzina nadania kary:[26.03.2018]
[b]Opis sytuacji:[Przyznaję się, że kopałem na afku, ALE wykazuję gigantyczną skruchę. Taka sytuacja nigdy się nie powtórzy, PRZEPRASZAM, Wydaję mi się też, że to za wysoka kara jak na taki błahy występek. Perm ban za kopanie na afku :/]
[b]Dlaczego chcesz dostać unbana:[Ponieważ bardzo ładnie proszę]
[b]Treść Bana:[Kopanie na AFK.]
[b]Osoba banująca: [kiciek37]

Wydrukuj tę wiadomość

Problem z różowym Creative
Napisane przez: BarteksCrepper - 26-03-2018, 05:26 PM - Forum: KOSZ - Odpowiedzi (1)

Nie mogę wejść na server Creative ponieważ pisze że jest wyłączony i pisze aby poczekać 2 minuty czekam z 30 minut a tu nic

Wydrukuj tę wiadomość

Unban
Napisane przez: navisGO - 26-03-2018, 05:13 PM - Forum: KOSZ - Odpowiedzi (2)

1.Twój Nick: navisGO

2.Data i godzina nadania kary: 08-08-2017

3.Opis sytuacji: Gdy skończył mi się VIP miałem wszystkie boskie ity nagle zginałem byłem zdenerwowany i włączyłem cheaty.

4.Dlaczego chcesz dostać unbana: Chce w końcu zagrac w moim nicku nudziłem sie i skasowałem cheaty na zawsze i nie będę nigdy z nich korzystał.

5.Treść Bana: Killaura

6.Osoba banująca: Console

Wydrukuj tę wiadomość

[SKARGA] Stachu_123
Napisane przez: Lordgangnster18s - 26-03-2018, 05:09 PM - Forum: Archiwum - Odpowiedzi (1)

Nick Oskarżonego: Stachu_123
   Powód: Przekleństwa
   [Obowiązkowy] Dowód winy: (screenshot, filmik): https://imgur.com/a/tp75X

Wydrukuj tę wiadomość

Update 1.8 — problemy
Napisane przez: Lordgangnster18s - 26-03-2018, 05:05 PM - Forum: Anihilacja - Odpowiedzi (16)

Ostatnio wprowadzono update z wersji 1.7 na 1.8.
Miało to zapewnić lepszą funkcjonalność oraz szereg usprawnień. Świetnie.

Tylko coś poszło nie tak. Oczywiście od zmiany silnika minęło jedynie pięć dni, jednak znając niektórze próby naprawiani niedoskonałości (przykład: możliwość budowania poza mapą, która działa dobry rok) postanowiłem zaapelować, aby owe problemy zostały zażegnane. O czym mówię?

Konkretnie chodzi:
o brak kilku znaczących komend np. /kill (dosyć użyteczny, gdy wyrzuci się przypadkiem item przystosowany do klasy, można po prostu wpisać /kill zamiast bawić się w zabijanie), /signwand;

brak działania piecyków na mapach (posiadających umiejętność enderchesta);

możliwość logania w nexusach wroga, bazach, bez żadnych problemów.

Z pewnością istnieje jeszcze trochę luk, które powstały przy przenoszeniu wersji. Prosiłbym o naprawienie owych "problemów", jeżeli można je tak nazwać.

Wydrukuj tę wiadomość

[SKARGA] KrafciG
Napisane przez: Sasusasa1 - 26-03-2018, 04:47 PM - Forum: Archiwum - Odpowiedzi (2)

Twój nick: Sasusasa1
 Nick Oskarżonego: KrafciG
 Powód: Przyznanie się do cheatów
 Tryb, na którym się to wydarzyło: pvp kits
 Godzina, data: 2018-03-26 godz ok 18:30
 Krótki opis sytuacji: Gracz KrafciG przyznał się do posiadania cheatów. Przyda się mu ban na ip, ponieważ stwierdził, że jeśli go
 zbanują to i tak wejdzie na serwer.
 [Obowiązkowy] Dowód winy: (screenshot, filmik): w załącznikach

Załączone pliki Miniatury

Wydrukuj tę wiadomość

Prośba
Napisane przez: Piguś - 26-03-2018, 04:39 PM - Forum: KOSZ - Odpowiedzi (1)

Witam!

Chciałbym się zapytać czy wejście na afrodyzjak mogłoby zostać zmienione , to że osoby które posiadają spidera
jest dla innych graczy jak to ująć (męczące)
Gracze wbijają a nagle wchodzą na spiderze Zróbcie Pozdrawiam !!

Smile Smile Smile Smile Smile

Jeżeli przeczytałeś mój post/wątek i on ci się spodobał zostaw po sobie diament.

Np , że gracze na afrodyzjak mogą wejść ale tym samym wejściem nie wyjść jest na to chyba plugin postaram sie poszukać !!

Wink

Wydrukuj tę wiadomość