Dołącz do HYPIXEL.PL (połączony serwer MCSURVI + MINEFOX + MINESERVER)!

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 1.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
xDjep[UNBAN]

twoj nick:niewiny_xxDjep
data i godzina nadania kary:17:55 2017-03-02
opis sytuacji:Snickers pisal do mnie na msg ze sojusz chce i razem przebic gildie cyke napisalem ze okej po jakims uplywie czasu snickers zaczal sie tepac z itemkami,jak sie tepnal to po momencie zaczelem go bic [otut] znow po jakims czasie moze minucie dostalem bana od snicka za oszustwo na administracji
Wytłumaczenie:Na hardcorze nie ma banow za oszusty, a otrzymalem taki od snickersa licze na szybkiego ub i upomnienie dla admina
Powód kary ssy : https://zapodaj.net/bb1454997c40e.png.html
https://zapodaj.net/912309c368db5.png.html
https://zapodaj.net/bc2d97183c895.png.html
Jestem za unbanem dla xDjepa, Bylem przy całej sytuacji a nawet chciałem mu pomoc, snickers najprawdopodobniej dal tego bana ponieważ wiedział iż zginie. Jest to nie fer wobec djepa, ponieważ stracił on swoje itemy oraz ranking. A za "oszustwo administracji" z tego co mi wiadomo nie ma kary :3 (jeżeli chodzi o oszusty)
[Obrazek: 144ffca5f9183.png]
Heart 
Zacznijmy od tego, że osoby, które mają nałożoną rangę nie podbijają gildii, nie są w żadnej, więc mam nadzieję że SnickersGamerPL, przestrzega tych warunków. 

Tam o żadnym sojuszu nie ma mowy, czy nie biciu sie jestem stara i ślepa, możliwe że źle widzę więc jeśli jest to poprawcie mnie nie ma mowy, także myślę, że jak najbardziej ub, patrząc na sytuację. 

Chyba, że ban był karą z innej sytuacji. 

Czekamy na wypowiedź SnickersGamerPL. 
Omexia mówisz że administracja nie może być w gildii? I nie może podbijać innych gildii? No to spora część jm łamie tą zasadę ;-;
@up
W gildii nie powinni być Ci co mają rangę.
Ci bez rangi mogą.
Gracze z Ranga Jr.Mod/Mod mają takie same permisje jak jr.modzi bez rangi.
Wydaje mi się , że jr.modzi bez rangi nie mogą tylko sprawdzac.

Heart 
Permisje może sobie mieć, ale skąd gracz ma wiedzieć jakie? Nowa osoba wbija, widzi moderatora w gildii, pomyśli, że to nie jest fair. 
A my jesteśmy dla graczy, serwera, a nie żeby świecić rangą.
Coś takiego można podciągnąć pod faworyzację, więc jeśli chcecie sobie grać jak gracze, to stwórzcie konto gracza, a nie na randze się bawicie. 
Oczywiście na tym waszym koncie gracza też macie pilnować, ale trochę inaczej patrząc na przywinienia w waszą stronę. 

(02-03-2017, 05:55 PM)ZaborQ napisał(a): Jestem za unbanem dla xDjepa, Bylem przy całej sytuacji a nawet chciałem mu pomoc, snickers najprawdopodobniej dal tego bana ponieważ wiedział iż zginie. Jest to nie fer wobec djepa, ponieważ stracił on swoje itemy oraz ranking. A za "oszustwo administracji" z tego co mi wiadomo nie ma kary :3 (jeżeli chodzi o oszusty)

Radzę przeczytać Regulamin kilka razy, a upraszczając : "Zabrania się narażania serwera na utratę zaufania poprzez propagowanie treści nie zgodnych z prawdą." 
Reasumując, banujemy za kłamstwa/oszustwa. Oczywiście zależy od sytuacji, bo przykładowy "otut"  z dodaniem do gildii nie podlega pod karę, gdyż właściciel decyduje o dodaniu, a osoba po prostu rezygnuje z egzystencji w gildii. 
Inny przykład, za który karać możemy :
Staś : Sojusz? 
Wacek : OK, zaakceptuj /tpa 
Staś : Ale napewno nie będziesz mnie bił? 
Wacek : Tak
Po zaakceptowaniu Wacek nie dotrzymuje słowa i dokonuje mordu. 

Wtedy Ban, gdyż to jest typowe oszustwo. Co prawda Staś nie musiał akceptować /tpa, ale Wacek twierdził, że go nie oszuka, więc przyłapany na kłamstwie. 
Nigdzie nie zgadzalem się na bana za to ze mu zrobię oszusta a nawet jeżeli bana dostałem podczas pvp a nie po zabiciu
Czytam to i się śmieje.
Specjalnie chciałeś dostać bana, aby napisać prośbę o UB na koncie, na którym zostałeś zbanowany za Cheaty, licząc na nieuwagę administracji.
Bana dostałeś na koncie Niewinny_xxDjep, a nie na xxDjep.
Gracz~Sn1ck

Snick, dobra uwaga sam jej nie zauważyłem, ale na xxdjepie nie dostał by UB, a co do oszusta, to ty go proponowałeś a z djepem wtedy na ts siedziałem. Czemu "specjalnie" jeżeli on chciał tylko cię zabić i sam mu w tym prawie pomogłeś? Djep od samego początku był ze mną w gildi, a te nóżki były dla beki, gdybyś nie zaproponował mu sojuszu, do oszusta oraz bana by nie doszło. Z tego co wiem djep chciał chciał ub, na koncie niewiny_xxdjep (byłem przy pisaniu prozby) jestem za UB, i czekam na odpowiedź snicka i djepa
[Obrazek: 144ffca5f9183.png]

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości