Dołącz do HYPIXEL.PL (połączony serwer MCSURVI + MINEFOX + MINESERVER)!

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
oneillWspólne IP
Witam.
Na wstępie przepraszam że piszę tutaj ale dział problemy jest zamknięty.
Otóż ostatnio chcieliśmy sobie pograć z kolegami na serwerze, no to wbijam ja i jeden z moich kolegów (dodam że w tym czasie na mcsurvi grała także moja siostra przy okazji zgłaszam że z mojego ip gra jeszcze moja siostra o nicku tealc) i gdy trzeci kolega próbował wbić wyświetliło mu się "too many connections from this IP adress". zdziwiło nas to u niego w domu napewno nikt w tym czasie nie grał na mcsurvi, później przez przypadek zauważyliśmy że gdy ja wychodze mój kolega może wbić. Zaczęlismy nad tym mysleć i wkońcu sprawdzilismy nasze ip były identyczne (możemy to z kolega udowodnic wbijajac na skype i udostepniając ekran). Nasze wspólne IP jest spowodowane tym że wszyscy mamy internet od jednego dostawcy który obejmuje kilka miejscowosci w naszym regionie. Nie wiem jak oni to zrobili ale najprawdopodobniej jesteśmy wszyscy w jakiejś sieci wewnętrznej. Pisze ten wątek zeby przypadkiem nie dostać bana za mulciaki i żeby administracja uważała z rozdawaniem banów na ip ponieważ moga ucierpieć niewinni ludzie. Proszę także aby Administracja coś z tym zrobiła ponieważ nie możemy sobie pograć wszyscy razem.
Z góry dziękuję za poświęcony czas i udzielone mi odpowiedzi.
Pozdrawiam
~~Oneill
Nie możliwe żebyście mieli 1 ip. Chyba że macie neostrade. A tak to kazdy ma inne ip. Ja też kiedyś miałem taki problem jak chciałem z bratem pograć to mi się też tak pokazało. Ale następnego dnia już normalnie grałem. A co do banów na ip to jest ich za mało ;-;
I dają je za wiele mulciaków w czitami (czyli goście, którzy gdyby nie bana na ip nadal by grali na nowych mulciakach

wyskrobane z mojej marchewki z wymiennymi wkładami <(*)
Też mi się nie chciało w to wierzyć ale.... , zresztą tak jak mówię jesteśmy to w stanie udowodnić. I nie nie mamy neostrady wszyscy mamy internet u małego lokalnego dostawcy. Jeśli to coś pomoże jego nazwa to: "Intersieć". Tak jak mówię dostawca musiał się opierać na wrzuceniu wszystkich klientów do rodzaju jakiegoś Natu czy coś takiego. Po prostu jesteśmy wszyscy w sieci wewnętrznej. A i szumiel problem nie znika ciągle jest tak samo.
To niezły bigos :c
A czy ten kolega to wegar? ;p
A jak siostra nie gra to problemu nie ma?
Tu raczej się musi titek wypowiedzieć

wyskrobane z mojej marchewki z wymiennymi wkładami <(*)
Nie ten kolega to nie wegar. Jak siostra nie gra to może wbić 1 osoba więcej. Ogólnie z 1 IP mogą byc połączone 3 konta.
Dajmy na to , że chcesz zagrać z siostrą czy tam kolegą na McSurvi , to wchodząc na serwer każdy ma inne IP. No chyba , że kolega jest u Cb w domu i jest połączony z tą samą siecią , wtedy możecie mieć takie samo IP. Ale ja w tym nie widzę problemu ,
bo możecie sobie zmienić alternatywne DNS

I zmiana Adresu DNS powinna pomóc? Sory ale jeśli chodzi o sieci komputerowe to jestem słaby :/
No patrz...
Jeżeli masz ip np. 192.168.88.1 , a twój kolega taki sam to wiadomo , że nie wejdzie cie na serwer razem.

Zapytam czy kolega jest połączony z tą samą siecią co ty?

Ma internet u tego samego dostawcy co ja i nie jest podłączony do mojego lanu, a jednak ma taki sam ip to samo jest z 2 kolegą.
Luz *_*
To jakie masz Ip?

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości