Permisje może sobie mieć, ale skąd gracz ma wiedzieć jakie? Nowa osoba wbija, widzi moderatora w gildii, pomyśli, że to nie jest fair.
A my jesteśmy dla graczy, serwera, a nie żeby świecić rangą.
Coś takiego można podciągnąć pod faworyzację, więc jeśli chcecie sobie grać jak gracze, to stwórzcie konto gracza, a nie na randze się bawicie.
Oczywiście na tym waszym koncie gracza też macie pilnować, ale trochę inaczej patrząc na przywinienia w waszą stronę.
Radzę przeczytać Regulamin kilka razy, a upraszczając : "Zabrania się narażania serwera na utratę zaufania poprzez propagowanie treści nie zgodnych z prawdą."
Reasumując, banujemy za kłamstwa/oszustwa. Oczywiście zależy od sytuacji, bo przykładowy "otut" z dodaniem do gildii nie podlega pod karę, gdyż właściciel decyduje o dodaniu, a osoba po prostu rezygnuje z egzystencji w gildii.
Inny przykład, za który karać możemy :
Staś : Sojusz?
Wacek : OK, zaakceptuj /tpa
Staś : Ale napewno nie będziesz mnie bił?
Wacek : Tak
Po zaakceptowaniu Wacek nie dotrzymuje słowa i dokonuje mordu.
Wtedy Ban, gdyż to jest typowe oszustwo. Co prawda Staś nie musiał akceptować /tpa, ale Wacek twierdził, że go nie oszuka, więc przyłapany na kłamstwie.
A my jesteśmy dla graczy, serwera, a nie żeby świecić rangą.
Coś takiego można podciągnąć pod faworyzację, więc jeśli chcecie sobie grać jak gracze, to stwórzcie konto gracza, a nie na randze się bawicie.
Oczywiście na tym waszym koncie gracza też macie pilnować, ale trochę inaczej patrząc na przywinienia w waszą stronę.
(02-03-2017, 05:55 PM)ZaborQ napisał(a): Jestem za unbanem dla xDjepa, Bylem przy całej sytuacji a nawet chciałem mu pomoc, snickers najprawdopodobniej dal tego bana ponieważ wiedział iż zginie. Jest to nie fer wobec djepa, ponieważ stracił on swoje itemy oraz ranking. A za "oszustwo administracji" z tego co mi wiadomo nie ma kary :3 (jeżeli chodzi o oszusty)
Radzę przeczytać Regulamin kilka razy, a upraszczając : "Zabrania się narażania serwera na utratę zaufania poprzez propagowanie treści nie zgodnych z prawdą."
Reasumując, banujemy za kłamstwa/oszustwa. Oczywiście zależy od sytuacji, bo przykładowy "otut" z dodaniem do gildii nie podlega pod karę, gdyż właściciel decyduje o dodaniu, a osoba po prostu rezygnuje z egzystencji w gildii.
Inny przykład, za który karać możemy :
Staś : Sojusz?
Wacek : OK, zaakceptuj /tpa
Staś : Ale napewno nie będziesz mnie bił?
Wacek : Tak
Po zaakceptowaniu Wacek nie dotrzymuje słowa i dokonuje mordu.
Wtedy Ban, gdyż to jest typowe oszustwo. Co prawda Staś nie musiał akceptować /tpa, ale Wacek twierdził, że go nie oszuka, więc przyłapany na kłamstwie.