Dołącz do HYPIXEL.PL (połączony serwer MCSURVI + MINEFOX + MINESERVER)!

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
XperiomichuDostałem bana na całym Serwerze za nic .
Są różne metody sprawdzania. Jeżeli moderator podejrzewa kogoś o cheaty, ale nie ma pewności, może poprosić o udostępnienie ekranów albo jak w przypadku Kaki pokazanie SS na dowód, że gracz ma czystego minecrafta. Nie jest rolą gracza decydować, w jakiej formie moderator ma go sprawdzać. To moderator o tym decyduje. Nietrudno jest zrobić SS, wrzucić go na jakąś stronę i podać link. Można też wrzucić go na nasze forum - jak widać potrafisz to zrobić. Czemu 5 minut? Żeby uniemożliwić graczowi włączenie czystej wersji minecrafta, w przypadku gdy takie cheaty posiada. Gdzie tu szantaż? Na wielu liczących się serwerach pada słynne zdanie: "Masz pięć minut na podanie skype'a. Wylogujesz się = ban." Tu różnica jest taka, że poprosił o SS, którego nigdy nie dostał. A czy był na vanishu czy nie, jakie to ma znaczenie? Link do screenshota wystarczyło wkleić na ogólnym chacie albo napisać, że umieściłeś na forum.
I dla twojej informacji - decyzję o banie czasowym za brak współpracy z administracją w opisanej wyżej sytuacji, gdy moderator nie doczekał się SS, a gracz dalej grał nie przejmując się słowami moderatora, podjęłam ja, a nie Kaka.

Wiadomości w tym wątku
RE: Dostałem bana na całym Serwerze za nic . - przez gosia22 - 19-03-2015, 04:55 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości