07-11-2016, 07:39 PM
Hejo! POWRACAM z poradnikami! Ogólnie dawno ich nie było, a chciałbym znów napisać kilka przydatnych poradników. Dzisiaj przejdziemy do mini poradnika. Będzie w nim plugin, który umożliwi nam szybsze tworzenie dróg. Wiecie o co mi chodzi? Jak tak to tej części nie musisz czytać
LazyRoad:
- Plugin umożliwia nam tworzenie dróg w bardzo szybki, prosty sposób. Przydaje się dla leniwych osób chcących zrobić jakieś drogi!
Instalacja:
1) Pobieramy wtyczkę/plugin z tej strony: https://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/lazyroad/
2) Wrzucamy plugin do folderu "Plugins"(pluginy)
3) Restartujemy serwer wpisując: reload
4) Plugin juz działa i możemy zacząć tworzyć drogi
Komendy:
* /Road - Pokazuje nam na chacie jakie drogi mamy do wyboru
(to nie mój SS, tylko z neta :d)
*/Road <Nazwa Drogi> - Tworzy nam drogę o podanej nazwie, tylko pamiętajcie! ŻEBY jeszcze ona się pojawila musimy się poruszać/chodzić
* /Road stop - Droga którą tworzylismy przestaje się tworzyć i jak się ruszymy to droga dalej nie będzie się robić.
I oczywiście to na tyle. NIE jest to długi poradnik, jest też kilka innych komend, ale takich jak dla mnie zbędnych, te wam w zupełności wystarczą
LazyRoad:
- Plugin umożliwia nam tworzenie dróg w bardzo szybki, prosty sposób. Przydaje się dla leniwych osób chcących zrobić jakieś drogi!
Instalacja:
1) Pobieramy wtyczkę/plugin z tej strony: https://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/lazyroad/
2) Wrzucamy plugin do folderu "Plugins"(pluginy)
3) Restartujemy serwer wpisując: reload
4) Plugin juz działa i możemy zacząć tworzyć drogi
Komendy:
* /Road - Pokazuje nam na chacie jakie drogi mamy do wyboru
(to nie mój SS, tylko z neta :d)
*/Road <Nazwa Drogi> - Tworzy nam drogę o podanej nazwie, tylko pamiętajcie! ŻEBY jeszcze ona się pojawila musimy się poruszać/chodzić
* /Road stop - Droga którą tworzylismy przestaje się tworzyć i jak się ruszymy to droga dalej nie będzie się robić.
I oczywiście to na tyle. NIE jest to długi poradnik, jest też kilka innych komend, ale takich jak dla mnie zbędnych, te wam w zupełności wystarczą