Dołącz do HYPIXEL.PL (połączony serwer MCSURVI + MINEFOX + MINESERVER)!

Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Login/Adres e-mail:

Hasło

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
» Użytkownicy: 18,387
» Najnowszy użytkownik: izgvka
» Wątków na forum: 19,815
» Postów na forum: 93,493

Pełne statystyki

Użytkownicy online
Aktualnie jest 546 użytkowników online.
» 0 Użytkownik(ów) | 544 Gość(i)
Bing, Google

Ostatnie wątki
llkt
Kowal Kości

Forum: Serwery Survival / EasyHardcore
Ostatni post: llkt
06-10-2021, 05:28 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 1,909
niepokonan1919
Zamknięcie Serwera McSurv...

Forum: Ogłoszenia
Ostatni post: niepokonan1919
20-08-2021, 01:19 PM
» Odpowiedzi: 18
» Wyświetleń: 73,361
Kiciek37
Dom seniora

Forum: KOSZ
Ostatni post: Kiciek37
08-06-2021, 11:53 AM
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 8,635
Kiciek37
Shazikx

Forum: Archiwum
06-06-2021, 02:53 PM
» Wyświetleń: 8,325
_Quinlann_
Propozycja [KitPvP]

Forum: Serwery PVP
Ostatni post: _Quinlann_
05-06-2021, 11:48 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 1,828
Kiciek37
problem z wpłata psc na p...

Forum: Problemy
04-06-2021, 08:30 AM
» Wyświetleń: 2,259
Kiciek37
propozycje na dodanie/zmn...

Forum: Serwery Survival / EasyHardcore
03-06-2021, 10:15 PM
» Wyświetleń: 1,702
Kiciek37
Zdrowa karma dla psa

02-06-2021, 07:30 PM
» Wyświetleń: 1,820
Kiciek37
Skarga

Forum: Archiwum
18-05-2021, 10:31 AM
» Wyświetleń: 1,833
Kiciek37
Skarga

18-05-2021, 10:01 AM
» Wyświetleń: 1,695

Skarga za kradzież broni i pieniędzy
Napisane przez: Frizzard999 - 22-02-2018, 06:35 PM - Forum: Archiwum - Odpowiedzi (2)

Przepraszam

Mój Nick: Frizzard999

Oskarżony: kacper235

Posiadałem miecz "Masakrator" no i chodziłem po różnych działkach i w pewnym momęcie zobaczyłem że jakiś koleś za mną chodzi odwróciłem się i (to mój błąd) chcąc iść do przodu przypadkiem nacisnąłem "Q" zamiast "W". Kiedy zaproponowałem mu, że go od niego odkupie za 5000 (ponieważ był on dla mnie bardzo użyteczny) on się zgodził. Wpłaciłem mu pieniądze, a on napisał "Dzięki za miecz" i się gdzieś przeteleportował
Przepraszam, że nie mam zdjęcia ani filmiku ale nie przyszło mi to wtedy do głowy. Jeśli nie uda mi się udowodnić mu winy to bardzo proszę aby poinformować mnie gdzie taki miecz "Masakrator" mógłbym znaleźć

Wydrukuj tę wiadomość

Skarga.
Napisane przez: XXenoXX - 22-02-2018, 06:32 PM - Forum: Archiwum - Odpowiedzi (2)

Twój nick: ProXymoSSS
Nick Oskarżonego: OliwierFullHD
Powód: obraza.
Tryb, na którym się to wydarzyło: easy hc
Godzina, data: 19:20
Krótki opis sytuacji:
[Obowiązkowy] Dowód winy: (screenshot, filmik):
1: https://imgur.com/a/VzTKN
2: https://imgur.com/a/msTfS

Wydrukuj tę wiadomość

Star Jak mieć więcej FPS-ów w grach?
Napisane przez: Egzey0 - 22-02-2018, 06:30 PM - Forum: Poradniki - Odpowiedzi (3)

[Obrazek: NOKn1Dd.png]

Witajcie. Może wiele osób mnie nie zna - jestem Egzey0, były G.Mod na McSurvi, który sprawował funkcję pod nickiem: TiTeczek. Dzisiaj pokażę wam jak przyśpieszyć Wasz komputer, czyli wyłączyć zbędne fajerwerki BEZ ROBIENIA CZEGOŚ NIEBEZPIECZNEGO. Poradnik po prostu jest dla ludzi zielonych w temacie. Nie czytaj poradnika, jeśli liczy się dla Ciebie wygląd komputera "na ekranie".

Pewnego zimnego dnia sącząc kawę usłyszałem dzwonek do drzwi. Otworzyłem, a przemiły Pan kurier przekazał mi pudełko, w którym był laptop z listem od mojego szefa, żebym potraktował to jako część premii, ponieważ aktualnie nie ma żadnych sprzętów od innych firm.
Laptop był z firmy samsung, a tutaj jego dokładny model: Kliknij!

Po sprawdzeniu parametrów wniosek był jeden - trzeba go zoptymalizować pod pełne działanie i przekazać komuś z rodzinki, jak młodemu kuzynowi, który sobie będzie pykał w jakieś gierki typu MC, LoL, ROBLOX. To koniec historii.
Jak tego dokonałem? Uznajmy, że gra, pod którą będziemy ustawiać wszystko to Minecraft.

KROK 1 - KONIEC FAJERWERKÓW, TO NIE SYLWESTER!
Do wszystkich potrzebnych rzeczy zostaną dodane zrzuty ekranu.
  • Wchodzimy najpierw w START -> NAJEŻDŻAMY NA KOMPUTER -> KLIKAMY PRAWY PRZYCISK MYSZY -> WŁAŚCIWOŚCI
  • Co dalej? Po lewej stronie wchodzimy w "Zaawansowane ustawienia systemu" i w oknie "Wydajność" klikamy "Ustawienia". Potem odznaczamy wszystko, prócz "Pokaż miniatury zamiast ikon", "Wygładź krawędzie czcionek ekranowych". Coś musimy widzieć, prawda?

[Obrazek: 7bHdkaT.jpg]
[Obrazek: xf5s4F8.jpg]

Jak Pan Bóg przykazał = klikamy zastosuj i chwilkę czekamy. Tadam, koniec, nie mamy już fajerwerków, okna wyglądają trochę.. źle? Ale da się przyzwyczaić, jeśli chodzi wam tylko o klatki na sekundę (FPS).

KROK 2 - MAME MAJNKRAFT LAGUJEEE, CZYLI JAK DOKONAĆ OPTYMALIZACJI GRY.

Gry do optymalizacji są nieco trudne. Ogółem każdy producent ma tam jakieś swoje mody, ustawienia. Ale w najprostszy sposób można sprawić, że gra nie będzie lagować. Wystarczy użycie modzika pod tytułem Optifine. Wchodzimy na tą stronę: Kliknij tutaj
Wybieramy naszą wersję Minecraft'a, następnie klikamy Download, potem Zapisz plik i otwieramy. Wystarczy teraz przycisnąć Install i po problemie. W naszym launcherze wybieramy wersję podpisaną Optifinem, uruchamiamy i voila. Teraz wchodzimy w ustawienia i kierujemy się nawet najprostszym filmem jakiegoś losowego YouTubera, który o tym mówi. Przykład filmu? Już wrzucam, pamiętajcie o jednym:

JEŚLI ZAINSTALOWALIŚCIE OF-A TO PRZECHODZICIE DO TRZECIEJ MINUTY I WTEDY ROBICIE WSZYSTKO ZGODNIE Z NIM.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To nic trudnego, szczerze? Powiedziałbym Wam kompletnie to samo, on po prostu pokazuje jak ustawić Minecraft-a pod optymalne ustawienia. Nawet osoba, która nie czyta dokładnie powinna zrozumieć film.

KROK 3 - TEXTUREPACK & RAM

Jeśli gracie na wersji 1.7 czy 1.8 to o dobre TXT nie trzeba się starać, a ograniczy ono pożeracie waszych FPS-ów Angry.
Wersja jest wyższa? Wystarczy dobrze przeszukać internet. Texturepacki do PVP, które nie sprawią, że wystąpią duże lagi? Proszę bardzo!

- Na wersję 1.7/1.8/1.9https://www.mediafire.com/file/3a7ayskt0...p+pack.rar
- Na wersję 1.10+ = http://www.mediafire.com/file/fzw0vmxvgn...+1.112.zip
Texturepacki wgrywa się łatwiutko. Wchodzimy w MC, ustawienia -> resource packs -> open resource packs folder -> wrzucamy paczkę do folderu (jeśli nie zadziała paczka to musimy z niej wyjąć folder) -> zatwierdzamy w MC, wchodzimy znowu w resource packs i klikamy w TXT, żeby przemieścił się na prawą stronę.

KROK 4 - ANYTHING2SAY?

Oh. Mam nadzieję graczu, że Ci pomogłem. Poradnik nie jest skopiowany, kończę to pisać o godzinie 19:21, 2018 roku, 22 lutego. Jeśli chcesz gdzieś go przekopiować to pisaj, że jestem autorem. Wersja poradnika jest okrojona. Czemu? Ponieważ nie chcę Cię zmuszać do mieszania w komputerze, jeśli się na tym nie znasz.

Zapomniałbym o jednym z ważnych punktów. Masz w domu sprężarkę i tatę/mamę lub sam potrafisz ją obsłużyć?
- Jeśli to laptop - przeczyść go w miejscach wylotu powietrza. Dokup może podkładkę chłodzącą?
- Jeśli komputer stacjonarny to nie rób tego mocnym powietrzem, raczej powycieraj kurze.
To tyle. Pomogłem Ci w jakikolwiek sposób w jakimś kroku? Napisz, rzuć jakiegoś reputa. Dziękuję! @Copyright by Egzey0 (McSurvi)

Wydrukuj tę wiadomość

[PROŚBA] GTA
Napisane przez: jakubmat5 - 22-02-2018, 06:30 PM - Forum: GTA - Odpowiedzi (1)

nick:jakubmat5

tryb: GTA

Pytanie/problem: Chciałbym poprosić o wprowadzenie komendy /banki. Która pokazywała by kiedy ostatnio robiliśmy dany bank i za ile czasu możemy go ponownie wykonać.

Wydrukuj tę wiadomość

[Pytanie]
Napisane przez: e0nik - 22-02-2018, 05:19 PM - Forum: Problemy - Odpowiedzi (4)

Nick z gry: e0nik

Tryb dotyczący problemu/pytania: Kit pvp.

Opis problemu/pytania: Czy double click to wspomagacz? Dostałem perma za doubla :c

Wydrukuj tę wiadomość

Skarga.
Napisane przez: XXenoXX - 22-02-2018, 05:15 PM - Forum: Archiwum - Odpowiedzi (2)

Nick Oskarżonego: Grisha_Pl
Powód: Obraza/słowa
Tryb, na którym się to wydarzyło: kit pvp
Godzina, data: 18:05
Krótki opis sytuacji:
1: https://imgur.com/a/aqStx
2: https://imgur.com/a/HL9Mn
3: https://imgur.com/a/locef
4: https://imgur.com/a/3IRdf

Wydrukuj tę wiadomość

Double click.
Napisane przez: XXenoXX - 22-02-2018, 05:11 PM - Forum: Archiwum - Odpowiedzi (2)

Nick Oskarżonego: e0nik
Powód: Przyznanie się do double clicka.
Tryb, na którym się to wydarzyło: kit pvp
Godzina, data: 18:00
Krótki opis sytuacji:
1: https://imgur.com/a/jlJNW

Wydrukuj tę wiadomość

[Odrzucone] [UNBAN]
Napisane przez: okus - 22-02-2018, 03:26 PM - Forum: Archiwum - Odpowiedzi (2)

Twój nick:okus
Data i godzina nadania kary:16:20 02.22.2018
Opis sytuacji:Zostalem sprawdzany przez admina szumielxd_ podalem skype polaczylem sie i sprawdza i nagle dostalem bana a grlalem na czystym optifine 1.7.2 ...
Wytłumaczenie:Nie wiem dlaczego dostalem bana grajac na czystym optifine ....
Powód kary: cheaty
https://zapodaj.net/12c2300f2b789.png.html

Wydrukuj tę wiadomość

[SKARGA] recon93
Napisane przez: rockefellerq - 22-02-2018, 02:37 PM - Forum: Archiwum - Odpowiedzi (1)

Twój nick:rockefellerq
  Nick Oskarżonego:Recon93
  Powód:latanie na pvp
  Tryb, na którym się to wydarzyło:wb
  Godzina, data:22.02.2018 15:21
  Krótki opis sytuacji:latal kilka razy na pvp

Załączone pliki Miniatury

Wydrukuj tę wiadomość

Przyznał się do cheatów; recon93
Napisane przez: MichaleX_Pro - 22-02-2018, 02:34 PM - Forum: Archiwum - Odpowiedzi (2)

Ja;MichaleX_Pro
Oskarżony;recon93
Powód; przyznanie się do cheatów
Tryb- WaterBlock
Data; 15;15- 22.02.2018
Opis- brak
Dowód-ss

P.S inni gracze Też się na niego skarżą

Pozdrawiam administracje Smile

Załączone pliki Miniatury

Wydrukuj tę wiadomość