McSurvi.pl Network Serwery Minecraft 1.8

Pełna wersja: Help mi
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Od tygodnia mam problemy z internetem.
W poniedziałek zaczęło mi co chwile automatycznie rozłączać internet, musiałem go manualnie połączyć
Było tak codziennie aż do jakiegoś czwartku - wtedy prawie całkowicie przestało mi go wywalać.
No to fajnie, pogralem sobie a tu taki piątek 14:coś
Wywalilo mi neta a po jakimś czasie (z 20min) przywróciło ale od tego czasu jest taki zamulony.. Co chwila mnie wywala, mam lagi na 102
Nawet w csie grałem caly mecz na pingu 800 wzwyż (Nwm jak ale zrobiłem 19 killi xD)
Tak jest do teraz czas.
Mógłby mi ktoś wyjaśnić na czym polega problem a nawet pomóc mi go rozwiązać?
Internet z MediaSystem jak coś xDD
No panie takie coś jak ,,MediaSystem" pierwsze słyszę ale zgłoś cię do salonu jeżeli jest taka możliwość,jeżeli posiadasz umowę to poszukaj na niej numer do nich,wyjaśnij problem i dalej to oni cię pokierują Smile
Typie, ja mam 13 lat..
Kolego to akurat nie moja sprawa ile ty masz lat... ale w tym przypadku rodzice ci pozostają :_:
13 lat to powinieneś se dać rade Wink
Jest kilka opcji:
-Slaby zasieg
-w luj podlaczonych urzadzen
-konflikt ip w lokalnej sieci(dotyczy wifi)
-aktualizacje z windowsa (kocham je wylaczac), wtedy neta ryje w luj, a ostatnio windows daje wiele poprawek do win10

Dobrze by bylo sprawdzic w menadzerze zadan zurzycie sieci w trakcie gry, jezeli pobiera wiecej niz 1mb/s to kwestia programu na kompie.
@up w tym mediasystem to luj zrobia bo oni nie zajmuja sie takimi sprawami.

każdy diax dla mnie to jeden kotek mniej na ziemi.
ratuj kotki!
Opcja 3 lub 4.
Co do opcji 4, moglbys dac mi instrukcje jak to zrobić? xD Niechce mi sie w kompie grzebać ;d
Windows 7 jak coś
Klikasz ppm na pasek zadan (ten domyslnie u dolu pulpitu) i wybierasz opcje "menadzer zadan". Wchodzisz w zakladke "wydajnosc" i wybierasz albo "wifi" Albo "ethernet", zalezy z czego korzystasz. I tam masz wykres zuzycia danych w danym momencie

ratuj kotki!
Tyle sam wiem.. Równie dobrze moge wcisnąć Ctrl + alt + dilejt.
Mnie chodziło o te offanie aktualizejszyn łindołsa.

Ale sprawdziłem te cuś w menedzęru zadań, mc zużywa ok. 0,20% internetu (jeśli dobrze rozumiem) i 50% cpu (nwm co to xd)
Tak ma być?
Raczej nie te dane...
Bo tam masz podane ile danych pobiera dany proces i to sie liczy.
A co do offania aktualizacji to wpisz se w google bo nie bardzo chce mi sie pisac na forum calej instrukcji...

ratuj kotki!
... Wyobraz sobie co sie wlasnie stalo :
Ide do lazienki, potem do kuchni po herbate, wracam a tu net dziala.. IKS DE
Sprawa zamknieta.
Stron: 1 2